בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
הצצה: בית דו משפחתי בקרית אונו 
 
 סלון    צילום: שי אפשטיין    
עולם הבית |
 

זוג החובב עיצוב עם שלושה ילדים ביקש מהאדריכלית בית אוורירי ופתוח, נעים, נוח ומזמין שיהיה כיף לחיות ולארח בו. הנה התוצאות

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

האדריכלית דנה כהן-וישקין עצבה בית, שהינו חלק מדו-משפחתי, שתוכנן על מגרש צר וארוך בן 300 מ"ר בקרית אונו. בעלי הבית, זוג עם שלושה ילדים, חובבי עיצוב, היו שותפים מלאים לכל הבחירות התכנוניות. היה חשוב מבחינתם ליצור בית נקי עיצובית, אוורירי ופתוח, ועם זאת הם הדגישו את רצונם בבית נעים, נוח ומזמין, שיבטא את אופיים והעדפותיהם, בית שיהיה כיף לחיות ולארח בו.

 

על-מנת להשתלב במרקם האורבני הצפוף יחסית, תכנון החזיתות אופיין במינימליזם, באיפוק, וכן בצמצום ודיוק בבחירת החומרים. הכניסה לבית מתבצעת מהדופן הצידית הארוכה שלו, על-מנת ליצור חלוקה לשני אגפים שונים, לאפשר פרטיות בכל אחד מהם, ולייצר מערכת תנועה פונקציונלית. לאחר הליכה בשביל, המרוצף אבן הודית אפורה (פיור גריי), ומעבר חווייתי בגשר קל, העובר מעל חצר אנגלית המלווה את הבית לכל אורכו, מגיעים אל רחבת הכניסה. הרחבה מקורה על-ידי פרגולה, הבנויה מקונסטרוקציית פלדה ועליה סרגלים עדינים מעץ איפאה. דלת כניסה רחבה ומזמינה, מחופה בסרגלי עץ אגוז, ממשיכה את החומריות החמימה בכניסה לבית.

 

 
גוף תאורה בסלון של קמחי תאורה
 גוף תאורה בסלון של קמחי תאורה   צילום: שי אפשטיין 
 
דלת כניסה חיפוי עץ של דקור
 דלת כניסה חיפוי עץ של דקור   צילום: שי אפשטיין 
 
 
סלון
 סלון   צילום: שי אפשטיין 
 

סלון ומטבח

עם פתיחת הדלת, נחשף חלל כפול חגיגי ומזמין, אשר מהווה את מרכז הבית, קושר בין חלקיו אופקית ואנכית ומגדיר מתחתיו את פינת האוכל. במרכזו שולחן אוכל מעץ אלון עם כסאות לבנים מינימליסטיים, ומהתקרה הגבוהה משתלשל גוף תאורה כיפתי גדול ומרשים (קמחי תאורה) הניתן לצפייה מכל עבר ויוצר חגיגה של ממש.

 

מצידו האחד של החלל הכפול נמצא אגף המגורים, המכיל סלון ומטבח של רשת מטבחי דקור, המופרדים ביניהם באמצעות אי ויוצרים חלל פתוח, בעל פרופורציות נעימות, רציף, ואוורירי. מרבית הארונות, העשויים מ-mdf צבוע ומניו-לאק, חומר בלעדי של decor, בנויים כיחידות אינטגראליות ומשתלבים בקירות. גם תעלות מיזוג האוויר וארגזי התריס הנסתרים, וכן גופי התאורה, השקועים ברובם, תורמים לניקיון העיצובי. שימוש מדוד באלמנטים עדינים ומרחפים מעץ וכן בטקסטיל מוסיפים חמימות מעודנת, ופריטים דקורטיביים של בעלי הבית תורמים אף הם לאווירה והופכים את החלל לאישי, נעים ומזמין.

 
מטבח עם חיפוי ניולק דקור
 מטבח עם חיפוי ניולק דקור   צילום: שי אפשטיין 
 
אריחי ענק להמחשת חלל גדול, מנורה ענקית קמחי תאורה
 אריחי ענק להמחשת חלל גדול, מנורה ענקית קמחי תאורה   צילום: שי אפשטיין 
 

יחידת הורים

מצידו האחר של החלל הכפול ממוקם האגף הפרטי של קומת הקרקע, הכולל את שירותי האורחים וכן יחידת הורים מפנקת. מיקומה של יחידת ההורים בקומת הקרקע מספקת להורים נוחות, נגישות ופרטיות, וכן מאפשרת ליצור בקומת החדרים העליונה ממלכה שלמה, נפרדת ומפרגנת עבור הילדים.

 

 
סניטריה Hezibank
 סניטריה Hezibank   צילום: שי אפשטיין 
 
חדר שינה
 חדר שינה   צילום: שי אפשטיין 
 

גלריה בקומה השנייה

מדרגות מרחפות קונזוליות, העשויות קונסטרוקציית פלדה ומחופות בעץ, משקיפות אל החלל הכפול ומובילות אל הקומה השנייה. גלריה קלה, המרוצפת בפרקט תואם, ומשמשת הן למעבר והן כפינת עבודה, מהווה המשך רציף למדרגות העץ. הגלריה ממוקמת באופן סימטרי, ממש מעל החלל הכפול, תחומה במעקה זכוכית עדין, משקיפה אל פינת האוכל ומשתתפת אף היא בחגיגה שנוצרת. קיר הזכוכית התוחם את פינת המשפחה הממוקמת בסמוך למדרגות, מאפשר בידוד אקוסטי ופרטיות, ותורם בו-זמנית אף הוא למעבר האור, לפתיחות ולאווריריות של החלל.    

 

 
קומה עליונה
 קומה עליונה   צילום: שי אפשטיין 
 

חדרי הילדים

חדרי הילדים ממשיכים את השפה העיצובית של הבית, ומרוהטים כל אחד מהם בהתאם לגילו של הילד, צרכיו ואופיו.

 

 
 צילום: שי אפשטיין 
 

חדרי הרחצה

גם חדרי הרחצה ממשיכים את הקו העיצובי המינימליסטי, הם מחופים פסיפס לבן בשילוב פורצלן תואם (חזי-בנק) עם נגיעות של עץ בריצוף המקלחון, בפריטי הנגרות ובאביזרי הדקורציה. גופי תאורה מינימליסטיים תלויים, המשתקפים מבעד למראות המרחפות מהווים גם הם חלק מהקומפוזיציה.

 
גוף תאורה דרינק של המותג רוטוליאנה, קמחי תאורה
 גוף תאורה דרינק של המותג רוטוליאנה, קמחי תאורה   צילום: שי אפשטיין 
 

חצר ופינות ישיבה

מבעד לחלונות, העשויים פרופילי אלומיניום דקיקים ולבנים ומוצללים באמצעות תריסי רפפה עדינים, נגלית חצר קטנה ונעימה, שהיציאה אליה מתבצעת דרך ויטרינה באורך 6 מטרים. מעל הדק ופינת הישיבה, פרגולה קונזולית  אוורירית, תואמת לזו שבכניסה לבית, בנויה מקורות פלדה ומעליהן סרגלי עץ איפאה עדינים. את החצר מקיפים עצי פרי, התורמים גם הם לאווירה האינטימית והנעימה.

 

 
 צילום: שי אפשטיין 
 

צוות תכנון: דנה כהן-וישקין, קרן שחר

סטיילינג לצילום: מאיה לבנת-הרוש

 

 

לינקים נוספים:  

דירה לאחר שיפוץ ברחובות

שיפוץ דירה בראשון לציון

הבית של פמלה אנדרסון במאליבו

הבית החדש של קלייר דאנס ובעלה

 

 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by