בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
בית לשבת: דירת דופלקס מעוצבת בתל אביב 
 
 נגיעות מנטה בסלון    צילום: מורן יעקב    
עולם הבית |
 

הצצה לדירה מדהימה השייכת למשפחה עם שלושה ילדים ובנוייה משתי קומות במרכז העיר. סגנון העיצוב הוא אקלקטי עם דגש על מיחזור

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

האדריכלית עדי זיו עצבה דירה בת 78 מ"ר בקומת הכניסה ו 28 מ"ר בקומת הגג ברחוב התבור בתל אביב. בדירה מתגוררת משפחה צעירה עם שלושה ילדים. במקור מדובר בדירת קבלן פשוטה, הכניסה דרך מסדרון רחב עם שני חדרי שינה, חדר רחצה ושרותי אורחים לשמאלו ומדרגות העולות לקומה ראשונה. בסופו של המסדרון חלל ציבורי הנפתח למרפסת קטנה. בקומה הראשונה יש חדר שינה, חדר רחצה ומטבחון וכן יציאה לגג.

 

סגנון העיצוב הוא אקלקטי עם דגש על מחזור, כאשר הדירה המקורית הייתה פשוטה מאוד בעיצובה, מרצפות זולות ומטבח קבלן קטן.

 
סלון וינטג'
 סלון וינטג'   צילום: מורן יעקב 
 
כניסה
 כניסה   צילום: מורן יעקב 
 
 

מטבח

המטבח המקורי היה פשוט, עשוי פורמייקה דמויית עץ וממוקם על קיר בפינת החלל הציבורי. המטבח תוכנן מחדש כשני דלפקים מקבילים, כך שנוצר חלל תחום יותר המנצל בצורה טובה יותר את המקום המצומצם. מעל דלפק העבודה ישנם מדפי עץ התלויים מהתקרה היוצרים חציצה בין המטבח לפינת הטלוויזיה ומאפשרים מקומות אחסון נוספים. בצמוד למקרר יצרנו מגרת מזווה גדולה המאפשרת ניצול מקסימלי של החלל. בעתיד, כאשר ירצו בעלי הדירה להחליף את המקרר בגדול יותר יוכלו לותר על המגרה. שני חלקי המטבח מפורמייקה בצבעים שונים, האחד ירוק והשני קרם, להשלמת המראה האספני והלא אחיד של העיצוב.

 
מבט על הקומה התחונה
 מבט על הקומה התחונה   צילום: מורן יעקב 
 
 צילום: מורן יעקב 
 
מזווה במטבח
 מזווה במטבח   צילום: מורן יעקב 
 

סלון

הסלון חולק לשתי פונקציות שונות, פינת ישבה ופינת טלוויזיה.הוא אובזר ברהיטים קיימים של הסבתא ואילו פינת הטלוויזיה אובזרה במרבץ מרוקני חום.

 

 
וינטג' של סבתא
 וינטג' של סבתא   צילום: מורן יעקב 
 

מדרגות

המחשבה הראשונית הייתה להחליף את המדרגות למדרגות עם קונס' ברזל אך בשל שיקולים כלכליים הוחלט לפרק את חיפוי המוזייקה המיושן בחיפוי עץ ואת המעקה הגס במעקה חדש ועדין.

 

 
מדרגות לקומה העליונה
 מדרגות לקומה העליונה   צילום: מורן יעקב 
 

ספרייה

מתחת למדרגות הותקנה ספרייה מעץ ממוחזר כדי לנצל את החלל הכלוא מתחתן. הספרייה בנויה באופן חופשי ולא סימטרי ונבנתה בשטח ע"י נגר אמן העץ Hereby Godspeed.

 

 
הכל מעץ ממוחזר
 הכל מעץ ממוחזר   צילום: מורן יעקב 
 

 

 
מדפים לספרים
 מדפים לספרים   צילום: מורן יעקב 
 

פינת מחשב

המטבחון בקומה הראשונה הוחלף בעמדת מחשב מעץ ממוחזר המעוצבת, באופן חופשי על ידי הנגר אמן Hereby Godspeed.

 

 
הכל ממוחזר
 הכל ממוחזר   צילום: מורן יעקב 
 

חדר ילדים

בחדר הילדים הותקנה גלריית שינה מעץ הנשענת על עמוד טלפון ישן, הריצוף הוחלף בפרקט ומתלה לתיקים יוצר מקורות עץ ממוחזרות.

 

 
צבעים זהובים של קיץ
 צבעים זהובים של קיץ   צילום: מורן יעקב 
 
ועוד מבט
 ועוד מבט   צילום: מורן יעקב 
 

חדר רחצה

חדר הרחצה של הילדים שופץ מהיסוד, הריצוף הוחלף בריצוף אפור לבן וחיפוי הקירות לאריחים דמוי בריקים לבנים, ארון הכיור בצבע התכלת, נבנה על ידי נגר ומאפשר מקום פתוח לסל הכביסה הצבעוני.

 

 
גוונים של ים כחול
 גוונים של ים כחול   צילום: מורן יעקב 
 
סלסלה תחת הכיור
 סלסלה תחת הכיור   צילום: מורן יעקב 
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by